HALLELUJAH MAKKUM
Sinds 1894

NIEUWS

 

21.12.2020

SHERRY BRANDY AFGELAST

Sherry Brandy_afgelast.jpgOpenluchttheater Sherry Brandy definitief afgelast.
De uitverkochte voorstellingen van het openluchtspektakel Sherry Brandy in Makkum mochten in april tijdens de viering van 75 jaar vrijheid door Corona niet doorgaan. Een enorme teleurstelling. 

Toneelvereniging Doarpskrite Makkum en de organisatie ‘Makkum 75 jaar vrij’ hebben nog lange tijd naar andere oplossingen gezocht, maar door de hoge kosten die de alternatieven met zich meebrengen en het steeds weer oplaaiende coronavirus, heeft de organisatie besloten het project Sherry Brandy te moeten beëindigen.

Uiteraard wordt aan iedereen die een kaartje heeft gekocht de mogelijkheid geboden zijn/haar geld terug te krijgen. Op doarpskrite.nl kan men een formulier downloaden die gebruikt kan worden bij de inlevering van de kaarten. Mensen die via de online ticketshop kaarten hebben gekocht, ontvangen het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk retour.

Admin - 11:01:11 @ Algemeen

EINDE OUD PAPIER INZAMELING

Oud Papier_stop.jpgElke eerste zaterdag van de maand haalden leden van muziekvereniging Hallelujah oudpapier op in Makkum. Het vertrouwde beeld van inzameling door trekkers met karren verdween al eerder vanwege de corona-maatregelen. Nu heeft de vereniging besloten definitief hiermee te stoppen. Reden hiervoor is een nieuwe aanbesteding door de gemeente waarmee de oudpapierprijs daalt en de kosten toenemen. Hiermee blijft er nauwelijks opbrengst over voor de vereniging. De gemeente zal vanaf januari 2021 de inzameling overnemen en alle inwoners tijdig informeren hoe dit zal plaatsvinden. Hallelujah zal noodgedwongen op zoek moeten gaan naar andere inkomstenbronnen. 

Begin november kondigde de gemeente Súdwest-Fryslân aan dat de inzamelaars een beëindigingsregeling werd aangeboden. Een aantal inzamelaars starten een petitie waarmee in de gemeenteraad een motie werd aangenomen voor extra bedenktijd voor verenigingen. Dit bood Hallelujah echter niet meer ruimte om te kijken of doorgaan met inzamelen een optie was. Alle inspanningen in deze periode werden namelijk niet beloont. De eventuele extra opbrengst zou worden ingehouden van de beëindigingsregeling. Mocht de vereniging alsnog doorgaan met inzamelen dan bestaat er een aanzienlijk risico dat er nauwelijks opbrengst is en dat de kosten zelfs hoger uitvallen dan de opbrengsten. Hiermee heeft het bestuur van Hallelujah dan ook besloten direct met de inzameling te stoppen en toch gebruik te maken van de beëindigingsregeling.

In de regeling zal de gemeentelijke bijdrage in drie jaar worden afgebouwd naar nul. Hiermee verdwijnt in korte tijd een belangrijke inkomstenbron voor de muziekvereniging. Geld waarmee in het verleden onder andere geïnvesteerd kon worden in onderhoud en aankoop van nieuwe instrumenten. Hallelujah gaat daarom op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Het liefst compenseert men dit met betaalde optredens en concerten maar gezien de corona maatregelen staat er voorlopig geen activiteit meer op de planning. Hiermee zal er een beroep gedaan worden op de Makkumers om nieuwe (verkoop)acties te ondersteunen. Nieuwe donateurs zijn natuurlijk altijd van harte welkom.

De gemeente gaat vrijwel zeker vanaf februari het papier met papiercontainers (kliko’s) inzamelen. Voordat de containers bij de huishoudens aan huis aan huis worden bezorgd, krijgen alle huishoudens in Makkum een brief van de gemeente over het hoe en wat van de papiercontainer. In januari kan men waarschijnlijk zelf het oudpapier naar de grote containers op de bekende locaties brengen.

Hallelujah wil alle Makkumers bedanken voor het jarenlange vertrouwen en het scheiden van het papier en zeker niet in de laatste plaats de vrijwilligers die  hebben geholpen met de inzameling, toezicht en hulp met de kraan bij de containers.

Admin - 09:57:45 @ Algemeen

21.10.2019

MARCHING MAKKUM 2019

HALLELUJAH !

Afgelopen zaterdag 19 oktober bestond de vereniging exact 125 jaar, dit jubileum moest natuurlijk gevierd worden! En wel met een heuse streetparade door het dorp (een primeur!) en ’s avonds in het MFC een jubileumconcert, met special guest Piter Wilkens.

STREETPARADE MAKKUM

Een droge vrij zonnige herfstdag… de muziekbands druppelen binnen bij het scoutinggebouw aan de Gedempte Putten in Makkum. In totaal 7; naast onze eigen drumband/lyrakorps waren dat: Drumfanfare CMV Menaldum, Malletband CMV Oranje Bolsward, Drumband De Marko’s uit Burgum, American Style Drumcorps Conspirito Joure, Showband Hollandia Bolsward en Showband Hosanna Harlingen. 

Langs de route hingen de Friese en Makkumer vlaggen uit, en in de dorpskern was het al gezellig druk. Rond de klok van 14:00u ging de parade van start. Eén voor één, om de circa 5 minuten, marcheerden de bands richting centrum. 

Nieuws - 20190919 - Marching Makkum.jpgBij ‘t Pareltje werd even ‘halt’ gehouden, want de mode-en cadeauboutique van Marijke Hollander stond geheel in het teken van ons 125 jarig jubileum. Ook in het centrum werden door de korpsen stops gemaakt, om stilstaande nummers ten gehore te brengen. Bovendien was iedere groep was vrij qua invulling van hun optreden, wat voor mooie en soms hilarische show taferelen zorgde; het publiek genoot!

We kunnen terugblikken op een prachtige muzikale parade met in het bijzonder nog een chapeau voor de zeven verkeersregelaars, die het dorpsverkeer tijdens dit evenement in goede banen hebben geleid. Foto’s en video’s van de streetparade vindt u onder het kopje ‘media‘ op onze website. Hier kunt u binnenkort ook de foto’s van het jubileumconcert bewonderen.

Bijdrage en foto door: A.W. de Valk (admin), vormgeving & websitebeheerder

Admin - 09:27:08 @ Evenementen, Harmonieorkest, Jeugdorkest, Drumband | Een opmerking toevoegen

 


 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram