HALLELUJAH MAKKUM
Anno 1894 - Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

JEUGDORKEST 'DE NOTENKRAKERS' 


De Notenkrakers is een sprankelend orkest boordevol jeugdig talent. Een enthousiaste groep jonge musici die saamhorigheid en gezelligheid uitstralen.

'DE NOTENKRAKERS' MAKKUM

Jeugdorkest 'De Notenkrakers' van Hallelujah Makkum stond op 12 november 2013 officieel 25 jaar onder leiding van dirigente Nynke Jaarsma. Van kinds af aan groeide zij op bij onze vereniging en werd toendertijd al gefascineerd door elpees met een klassiek repertoire. Al gauw werd duidelijk dat Nynke de muziek in wou.

DIRIGENTE NYNKE JAARSMA

Als hoboïste is Nynke Jaarsma gaan studeren aan het 'Sweelinckconservatorium' in Amsterdam, waar ze in het jaar 1992 afstudeerde. Nynke componeert en arrangeert veel voor jeugdorkesten en inmiddels is gebleken dat ze als geen ander weet hoe de jeugd enthousiast te krijgen voor muziek. 'Een natuurlijke ontwikkeling die je moet volgen, waarbij je regelmatig een nieuw orkest voor je hebt.' Aldus Nynke.

JEUGDORKEST

Horen, zien en spelen vormen drie belangrijke aspecten wanneer men bij het jeugdorkest komt spelen. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met ritme, melodie, dynamiek enzovoorts. Door goed te luisteren, te kijken en actief mee te doen wordt er uiteindelijk een instrument gekozen die bij hem of haar past.

'Het jeugdorkest is een heen en weer gaande beweging.' - Nynke Jaarsma

REPETITIE BIJWONEN

Elke donderdagavond wordt er van 18:30u tot 19:30u gerepeteerd. Kom gerust eens binnenlopen om te kijken en een instrument te proberen. Nieuwe leden zijn heel welkom bij onze muziekvereniging, schroom dus niet.

E-mailen
Map
Info
Instagram