HALLELUJAH MAKKUM
Sinds 1894

NIEUWS

 

01.06.2021

SOLISTENCONCOURS ‘DYN POADIUM’

20150529_Dyn Poadium_collage.jpgOnze leden Femke en Renske Pals, Tamar Miedema en Anne-Marique Katsburg hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het solistenconcours ‘Dyn podium’.

Anne-Marique is 3e geworden. Van harte gefeliciteerd!

U kunt hun optredens hier terugluisteren:
https://kunstencentrumatrium.nl/dynpoadium/

Admin - 11:44:35 @ Jeugdorkest | Een opmerking toevoegen

15.04.2021

DODENHERDENKING MAKKUM 2021 AANGEPAST

2021_Dodenherdenking.jpgDodenherdenking Makkum 2021 opnieuw in aangepaste vorm

Door de aanhoudende maatregelen rondom het coronavirus zal ook dit jaar op 4 mei geen stille tocht en bijeenkomst op het kerkhof van Makkum plaatsvinden. Iedereen wordt opnieuw gevraagd om thuis te herdenken. Voorafgaand aan de nationale herdenking kunnen bloemen neergelegd worden in de nabijheid van de oorlogsmonumenten aan het Vallaat, aan de Buren en op het kerkhof bij de Van Doniakerk. Dit kan ook digitaal. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept heel Nederland op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen. In de avond zullen de kerkklokken in Makkum luiden. Vlak voor 20.00 uur klinkt het “Signaal Taptoe”. Hierna volgen de twee minuten stilte.

Als uitgangspunt hanteert het Nationaal Comité 4 en 5 mei, dat er lokaal de gelegenheid wordt geboden, om een waardige en stijlvolle herdenking mogelijk te maken, rekening houdend met de preventieve maatregelen in verband met corona-besmetting. In Makkum wordt mensen de gelegenheid geboden om een bloemen neer te leggen. Dit kan bij de oorlogsmonumenten aan het Vallaat en de Buren en op het kerkhof bij de 50 grafstenen, welke aan de oorlog zijn gerelateerd. Er zijn de bekende witte militaire grafstenen, de gedenknaald voor Ds. L. Touwen en de twee oranje stenen met de namen van de zes omgebrachte verzetsmensen. Met rood-wit-blauwe markeringspaaltjes zijn de graven aangemerkt van burgers die zijn omgekomen ten gevolge van oorlogshandelingen. Bijvoorbeeld tijdens de bevrijding van Makkum op 18 april 1945. Bij de verschillende graven staan bloemenvazen in het gras geprikt. Deze mag je gebruiken om je bloem(en) in te zetten. Iedereen wordt geattendeerd op het houden van voldoende afstand, en desnoods even te wachten of een andere plek uit te kiezen. Vanaf zaterdag 1 mei tot en met dinsdag 4 mei 18.00 uur kunnen er elke dag bloemen worden gelegd.

Ook is er een mogelijkheid om een digitale bloem te leggen. Je bepaalt zelf bij welk monument je een bloem wilt leggen en eventueel een persoonlijke boodschap achter te laten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om bij de slachtoffers stil te staan, ook wanneer je niet in de gelegenheid bent om een monument te bezoeken. Ga hiervoor naar: https://www.4en5mei.nl/oorlogsmonumenten/bloemen-leggen

Op 4 mei hangen we in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept heel Nederland op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen. In de avond kan iedereen thuis het nationaal programma volgen dat wordt uitgezonden op televisie. Om 19.45 uur zullen de kerkklokken in Makkum luiden als attentie-signaal en oproep om te herdenken. Om 20.00 uur beginnen de twee minuten stilte. Wees even hiervoor attent op het trompet- signaal dat in het dorp te horen zal zijn. Ervaar dit indrukwekkende moment! Want ook in 2021, op 4 mei, om 20.00 uur, zal geheel Nederland stilstaan bij de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog, en van oorlogen en conflicten van nadien. Twee minuten van stilte, van inkeer, ter nagedachtenis.

Opdat wij niet vergeten.

Admin - 07:58:21 @ Algemeen, Evenementen

21.12.2020

SHERRY BRANDY 2020 AFGELAST

Sherry Brandy_afgelast.jpgOpenluchttheater Sherry Brandy definitief afgelast.
De uitverkochte voorstellingen van het openluchtspektakel Sherry Brandy in Makkum mochten in april tijdens de viering van 75 jaar vrijheid door Corona niet doorgaan. Een enorme teleurstelling. 

Toneelvereniging Doarpskrite Makkum en de organisatie ‘Makkum 75 jaar vrij’ hebben nog lange tijd naar andere oplossingen gezocht, maar door de hoge kosten die de alternatieven met zich meebrengen en het steeds weer oplaaiende coronavirus, heeft de organisatie besloten het project Sherry Brandy te moeten beëindigen.

Uiteraard wordt aan iedereen die een kaartje heeft gekocht de mogelijkheid geboden zijn/haar geld terug te krijgen. Op doarpskrite.nl kan men een formulier downloaden die gebruikt kan worden bij de inlevering van de kaarten. Mensen die via de online ticketshop kaarten hebben gekocht, ontvangen het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk retour.

Admin - 11:01:11 @ Algemeen

 


 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram