HALLELUJAH MAKKUM

SINDS 1894

NIEUWS

 

30.03.2020

ALTERNATIEF PROGRAMMA 4 MEI MAKKUM

AANGEPAST PROGRAMMA DODENHERDENKING MAKKUM

Het Comité deelt mee, dat er NIET een stille tocht en NIET een bijeenkomst op het kerkhof zal zijn in Makkum. Maar WEL heeft het Comité een alternatief plan, om tussen vrijdag 1 mei en 4 mei bloemen te kunnen leggen bij de monumenten Verzetsbrug, Vrijheidsbeeld Buren, RAF-graven, Verzetsmannen-graven, Ds. Touwen-graf, en de burgergraven op het kerkhof (oorlogsslachtoffers).

Vanaf 18.00 uur op 4 mei: ieder volgt het nationaal programma voor TV, met om 20.00 uur: TWEE MINUTEN STILTE. In Makkum laten we even VOOR acht uur door een trompetter van Muziekvereniging Hallelujah Makkum het “Signaal TAPTOE” blazen, vanaf een toren in Makkum. Details volgen nog. Er worden dit jaar geen kransen gelegd door diverse organisaties. Alleen bloemen. Het Comité zorgt voor de vlaggen, op de juiste dagen, juiste momenten en op juiste plaatsen. 

Zegt dit voort ! (En ja, natuurlijk mag u 20.00 uur buiten staan. Immers, we leven in een vrij land, met wel beperkingen vanwege het virus. NEEM DIE IN ACHT, ook bij het leggen van uw bloemen. Houd afstand en wacht tot de degene voor u klaar is.

Nieuws - 2020 - Dodenherdenking.jpg

Bijdrage door: K. Groeneveld, voorzitter Comité Dodenherdenking Makkum

Admin - 14:56:03 @ Algemeen, Evenementen

OUD PAPIER APRIL/MEI

Nieuws - 2020 - Oud Papier april-mei.jpg

Admin - 10:35:29 @ Algemeen

UITGESTELD: MAKKUM 75 JAAR VRIJ

‘MAKKUM 75 JAAR VRIJ’ STELT FESTIVITEITEN UIT

Nieuws - 2020 - Sherry Brandy - Uitgesteld.jpg

De openlucht muziektheatervoorstelling Sherry Brandy en álle andere festiviteiten die in Makkum georganiseerd zouden worden vanwege 75 jaar vrijheid zijn uitgesteld.

Dit heeft werkgroep ‘Makkum 75 jaar vrij’ besloten naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het Corona-virus. De organisatie volgt hierin uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

‘Makkum 75 jaar vrij’ spreekt niet van een afgelasting.

Zo is het bijvoorbeeld wel de bedoeling dat Sherry Brandy opgevoerd gaat worden, maar over een nieuwe datum valt nu nog niets te zeggen. Zodra het mogelijk is, komt de werkgroep met nieuws.

Entreekaarten voor de voorstelling moet men uiteraard bewaren. Houd onze website en facebookpagina in de gaten voor updates over dit evenement.

Admin - 09:57:58 @ Algemeen, Evenementen

 


Info