HALLELUJAH MAKKUM
Sinds 1894

NIEUWS

 

30.03.2020

UITGESTELD: MAKKUM 75 JR VRIJ

‘MAKKUM 75 JAAR VRIJ’ STELT FESTIVITEITEN UIT

Nieuws - 2020 - Sherry Brandy - Uitgesteld.jpg

De openlucht muziektheatervoorstelling Sherry Brandy en álle andere festiviteiten die in Makkum georganiseerd zouden worden vanwege 75 jaar vrijheid zijn uitgesteld.

Dit heeft werkgroep ‘Makkum 75 jaar vrij’ besloten naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het Corona-virus. De organisatie volgt hierin uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

‘Makkum 75 jaar vrij’ spreekt niet van een afgelasting.

Zo is het bijvoorbeeld wel de bedoeling dat Sherry Brandy opgevoerd gaat worden, maar over een nieuwe datum valt nu nog niets te zeggen. Zodra het mogelijk is, komt de werkgroep met nieuws.

Entreekaarten voor de voorstelling moet men uiteraard bewaren. Houd onze website en facebookpagina in de gaten voor updates over dit evenement.

Admin - 09:57:58 @ Algemeen, Evenementen

21.10.2019

MARCHING MAKKUM 2019

HALLELUJAH !

Afgelopen zaterdag 19 oktober bestond de vereniging exact 125 jaar, dit jubileum moest natuurlijk gevierd worden! En wel met een heuse streetparade door het dorp (een primeur!) en ’s avonds in het MFC een jubileumconcert, met special guest Piter Wilkens.

STREETPARADE MAKKUM

Een droge vrij zonnige herfstdag… de muziekbands druppelen binnen bij het scoutinggebouw aan de Gedempte Putten in Makkum. In totaal 7; naast onze eigen drumband/lyrakorps waren dat: Drumfanfare CMV Menaldum, Malletband CMV Oranje Bolsward, Drumband De Marko’s uit Burgum, American Style Drumcorps Conspirito Joure, Showband Hollandia Bolsward en Showband Hosanna Harlingen. 

Langs de route hingen de Friese en Makkumer vlaggen uit, en in de dorpskern was het al gezellig druk. Rond de klok van 14:00u ging de parade van start. Eén voor één, om de circa 5 minuten, marcheerden de bands richting centrum. 

Nieuws - 20190919 - Marching Makkum.jpgBij ‘t Pareltje werd even ‘halt’ gehouden, want de mode-en cadeauboutique van Marijke Hollander stond geheel in het teken van ons 125 jarig jubileum. Ook in het centrum werden door de korpsen stops gemaakt, om stilstaande nummers ten gehore te brengen. Bovendien was iedere groep was vrij qua invulling van hun optreden, wat voor mooie en soms hilarische show taferelen zorgde; het publiek genoot!

We kunnen terugblikken op een prachtige muzikale parade met in het bijzonder nog een chapeau voor de zeven verkeersregelaars, die het dorpsverkeer tijdens dit evenement in goede banen hebben geleid. Foto’s en video’s van de streetparade vindt u onder het kopje ‘media‘ op onze website. Hier kunt u binnenkort ook de foto’s van het jubileumconcert bewonderen.

Bijdrage en foto door: A.W. de Valk (admin), vormgeving & websitebeheerder

Admin - 09:27:08 @ Evenementen, Harmonieorkest, Jeugdorkest, Drumband | Een opmerking toevoegen

 


 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram